Doe mee en word burgerhulpverlener!

Wekelijks krijgen zo’n 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand. De overlevingskans is het grootst wanneer binnen 6 minuten de juiste hulp is gestart. Om deze hulp te kunnen starten hebben we in de buurt AED’s nodig, maar vooral ook mensen die zijn opgeleid tot burgerhulpverlener.

Op 6 en 9 februari vond in het Kunst & Kids Café de training burgerhulpverlening plaats. Hieraan hebben ruim 60 mensen deelgenomen.

Esmé van der Helm van het Kunst & Kids Café: ‘Een paar jaar geleden heb ik al eens een cursus gevolgd, maar nu merkte ik pas goed hoe belangrijk het is jaarlijks de cursus te volgen en weer even stil te staan bij het belang van burgerhulpverlener. Het was daarom ook supermooi om te zien dat zoveel mensen uit de buurt zich hiervoor in willen zetten. Het geeft een gevoel van saamhorigheid. Mijn enthousiasme heb ik op mijn man overgedragen, die vervolgens twee dagen later ook de training heeft gevolgd.’

Nieuwe datums

Omdat we graag willen dat zoveel mogelijk mensen burgerhulpverlener worden, organiseren we op zaterdagochtend 13 april van 9.30-12.30 uur en woensdagavond 10 april van 19.00-22.00 wederom een training. Een training duurt 3 uur en in die 3 uur leer je alles over reanimatie en oefent u op een simulatiepop. De kosten voor deze training zijn 25 euro per persoon, maar er zijn ook nog gratis plaatsen beschikbaar.

Aanmelden kan via onderstaand deelnameformulier.

Op 26, 28 maart en 23 april vindt in het Kunst en Kids Cafe de training kinder-EHBO plaats. Kosten hiervoor bedragen € 59,- voor meer informatie hierover: info@kunstenkidscafe.nl 

AED-apparaten

In onze wijk zijn behoorlijk veel AED-apparaten aanwezig. Helaas zijn de meeste apparaten binnen te vinden. Hierdoor kun je er ’s-avonds en in het weekend niet bij, terwijl juist dan vaak een harstilstand voorkomt. We zijn momenteel aan het onderzoeken waar we al aanwezige apparaten naar buiten kunnen plaatsen. Daarnaast roepen we alle mensen die een apparaat hebben op deze aan te melden op bij hartslagnu.nl, zodat hij ook daadwerkelijk gebruikt kan worden op het moment dat hij nodig is.

Oproep tot reanimatie

Op het moment dat iemand een hartstilstand heeft en de melding hierover binnenkomt bij 112, bepaalt de telefoniste of burgerhulpverleners worden ingeschakeld. Als dit besluit wordt genomen, krijgen alle bij hartslagnu.nl geregistreerde burgerhulpverleners die zich in een straal van 500 meter om het slachtoffer bevinden een oproep op hun mobiel. De eerste zeven mensen die de oproep accepteren, krijgen een melding over waar het AED-apparaat hangt. Vervolgens halen ze die op en gaan naar het slachtoffer. Ondertussen zijn professionele hulpdiensten ook onderweg. De hulp die in de eerste zes minuten wordt geboden, is cruciaal. Daarom is het enorm belangrijk dat veel mensen (geregistreerd) burgerhulpverlener zijn. 

Contact?
Ingrid Meijering / Marion Duimel
070 427 54 90 / 06 52 440 410
ideeenbus@bomenbuurtonline.nl

Deelnameformulier

* Factuur ontvangt u van Stichting Reanimatie Haaglanden. Deze kunt u samen met het betaalbewijs en certificaat declareren bij uw zorgverzekering.

Geef toestemming om bovenstaande gegevens door te geven aan Stichting Reanimatie Haaglanden (i.v.m. opmaak certificaat, registratie Hartslagnu.nl en eventuele factuur).