Lezing: Een eeuw Bomenbuurt

12 - 12 - 2017 om 14:00 uur

Lezing, Bibliotheek Segbroek

Lezing door Jan de Lange (1952) Kunsthistoricus, onderzoeker en tentoonstellingsmaker, schrijver over kunst en cultuur. Werkte als curatoren directeur van Stichting Kunstmanifestaties. Was tot 2014 verbonden aan het Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis (RKD). Auteur van Jan Mankes, een kunstenaarsleven in brieven (1910-1920), Zwolle 2013. Medeauteur van Een eeuw Bomenbuurt, Den Haag 2016.

Probeer het, op een levendige zaterdagmiddag in de Fahrenheitstraat, eens voor te stellen: iets meer dan honderd jaar geleden was de Bomenbuurt nog een woest duingebied. Begin twintigste eeuw werden plannen gesmeed om dit gebied te gebruiken voor de uitbreiding van de stad. De Bomenbuurt werd stukje bij beetje volgebouwd. Er kwam een kerk, een theater, er kwamen winkels, restaurants, scholen, café 's, en natuurlijk woningen. En bovendien kwamen er mensen, die de wijk kleur gaven. Mensen met bijzondere levenslopen, ambitieuze plannen, grote gezinnen of rustig voortkabbelende levens.

Al die verhalen van de afgelopen honderd jaar zijn niet te bundelen in één boek. Dat hebben we dan ook niet geprobeerd. Wel hebben we in dit boek geprobeerd recht te doen aan de veelzijdigheid van de Bomenbuurt. Met aandacht voor architectuur, cultuur, natuur en voor verhalen over, voor en door onze buurtgenoten. Want wie meer verhalen leert kennen, gaat met andere ogen naar die vertrouwde Bomenbuurt kijken.

 

Mogelijkheid tot aanschaf en signeren van het boekje.


Terug