Lezing: Nelleke Noordervliet

25 - 03 - 2019 om 19:30 uur

Boekenweek, Bibliotheek Bomenbuurt

Een van de belangrijkste hedendaags Nederlandse schrijver Nelleke Noordervliet bezoekt onze bibliotheek tijdens de Boekenweek.

Nelleke Noordervliet

Ze studeerde Nederlands in Leiden en Utrecht. In 1987 debuteerde ze met Tine of De dalen waar het leven woont. Haar werk werd een paar maal genomineerd en in 1994 ontving ze de Multatuliprijs voor De naam van de vader. Ze schreef verhalen, essays, boeken over geschiedenis en een aantal succesvolle romans.

In 2018 is de Contantijn Huygens-prijs toegekend aan Nelleke Noordervliet. Zij ontvangt de prijs voor haar hele oeuvre. De Huygens-prijs wordt jaarlijks toegekend en is een van de literaire prijzen die de Jan Campert-Stichting namens de gemeente Den Haag uitreikt. De feestelijke prijsuitreiking vond plaats tijdens het Schrijversfeest, de afsluiting van Winternachten internationaal literatuur festival Den Haag op in januari 2019 in het Theater aan het Spui in Den Haag.

De moeder de vrouw
Het thema van de Boekenweek 2019 is ontleend aan het beroemde gedicht van Martinus Nijhoff ‘De moeder de vrouw’. Tevens is het Boekenweekthema een verwijzing naar de bundel De moeder de vrouw, met daarin twee romans (Ontaarde moeders en Mijn zoon heeft een seksleven en ik lees mijn moeder Roodkapje voor) over moederschap van de onlangs overleden Renate Dorrestein.


Terug