Een nieuw oranisatiecomité voor Vrijmarkt

12 jan 2017

Op donderdag 27 april is de jaarlijkse vrijmarkt weer in het gebied rond Thomsonlaan en Thomsonplein. Organisator Hans Verboom heeft na jarenlang tomeloze inzet zijn taak kunnen overdragen aan een nieuw comité van vier enthousiaste buurtbewoners: Gemma Boon, Sijmen de Goede, Rogier Kant en Ernst Steigenga.

 


De vrijmarkt wordt gehouden op Koningsdag van 8 tot 16 uur. De opzet is net als voorgaande jaren: in een ontspannen sfeer je overbodige spullen verkopen. De organisatie wil iedereen, jong en oud, de ruimte geven om er een prachtige dag van te maken.

Let op de volgende spelregels:

De Valkenboskade en de Fahrenheitstraat moeten vrij blijven voor verkeer.

Het gebied op de Thomsonlaan waar je je stand kunt opbouwen is vanaf het Thomsonplein tot aan de Thomsonlaan nummer 185/186. Het deel daarna tot aan de Goudenregenstraat valt buiten het vergunningsgebied. Datzelfde geldt voor het deel van het Thomsonplein tot aan het Valkenbosplein.

 

Je kunt je verkoopplek opbouwen na 7 uur ’s morgens, nadat de hekken ter afsluiting van de straat zijn geplaatst. Bewoners zullen wellicht de ruimte voor hun eigen huis claimen. De ervaring leert dat sommige mensen vooraf aangeven graag een specifieke plek te willen gebruiken. De gemeente geeft aan dat dit niet is toegestaan. Kom gewoon op tijd en gun iedereen een plek op de vrijmarkt.

Verkoop van eten en drinken is niet toegestaan.

Kringloop

Na afloop neem je je niet verkochte spullen weer mee naar huis. Er zijn ook twee bussen van de Kringloopwinkel aanwezig op de Thomsonlaan. Een ter hoogte van de Valkenboskade en een bij het kruispunt met de Fahrenheitstraat. Hier kun je niet verkochte spullen inleveren, dit ter beoordeling van de medewerkers van de Kringloopwinkel.

 

Hulp gevraagd

Er zijn mensen nodig voor de voorbereiding. Wil je op de dag zelf of de dagen ervoor je steentje bijdragen aan deze succesvolle activiteit in de buurt, stuur dan een bericht aan Ernst Steigenga: vrijmarktbomenbuurt@gmail.com

De organisatie ziet uit naar een mooie en gezellige Koningsdag, die ook nog wat oplevert. Verzamel je tweedehands spullen, over een aantal weken is het zover.Terug