Leer je landgenoten kennen

Leer je landgenoten kennen

19 apr 2017

Er wonen in Nederland meer dan 1,8 miljoen mensen die niet in Nederland zijn geboren. Ze vertegenwoordigen 200 verschillende nationaliteiten. In totaal heeft meer dan 20% van de Nederlanders een migratieachtergrond.
In verschillende grote steden zijn de laatste maanden bijzondere evenementen georganiseerd om mensen van diverse culturele achtergronden met elkaar in contact te brengen: Leer je Landgenoten Kennen.

Dit zijn ontmoetingsdiners tussen mensen met verschillende culturele achtergronden. Het initiatief van de Stichting Eén Land Eén Samenleving heeft als doel de inwoners van de Nederlandse samenleving naar elkaar toe te brengen en om het respect tussen landgenoten met verschillende culturele achtergronden te vergroten. Honderden ontmoetingen zijn inmiddels georganiseerd.

Door middel van diners brengt Leer Je Landgenoten Kennen deelnemers dichter bij elkaar. Mensen die tot nog toe weinig contact hebben gehad met landgenoten met een andere cultuur worden in contact gebracht met mensen met een andere culturele achtergrond. Deelnemers met verschillende achtergronden worden aan elkaar gekoppeld en gaan tijdens het eten het gesprek met elkaar aan.


Geïnteresseerden kunnen aangeven met wie ze wel eens een gesprek zouden willen aanknopen. Iemand van Syrische afkomst kan bijvoorbeeld aangeven een gesprek aan te willen knopen met een Fries. Iemand van Braziliaanse afkomst kan aangeven om met iemand uit China om de tafel te willen zitten. De organisatie probeert mensen op die manier aan elkaar te koppelen. Dat kunnen losstaande ontmoetingen zijn (op een datum die je zelf kiest) tussen individuen, koppels of gezinnen, maar dat kunnen ook ontmoetingen zijn tijdens een centraal georganiseerd ontmoetingsdiner. Het eerstvolgende grote ontmoetingsdiner in Den Haag staat gepland op 29 juni.


Gekoppelde deelnemers krijgen een uitnodigingsmail met de contactinformatie van de gesprekspartner(s) en een overzicht van Resto VanHarte locaties in de buurt. Resto VanHarte is een sociaal buurtrestaurant met 30 locaties in Nederland, waarvan 5 in Den Haag, waar een gesprek zou kunnen plaatsvinden. Deelnemers kunnen uiteraard ook op een andere locatie afspreken.


Aanmelden voor de losse ontmoetingen of het centrale ontmoetingsdiner kan via deze link: http://leerjelandgenotenkennen.nl/#aanmeldenTerug