Stadsbrede campagne over zorg en ondersteuning

Stadsbrede campagne over zorg en ondersteuning

23 aug 2017

‘Goed voor Elkaar' heet de campagne  waarmee de gemeente de komende twee maanden aan haar inwoners  laat zien welke mogelijkheden voor zorg en ondersteuning zij in hun wijk kunnen vinden.
 
De campagne bestaat uit acht bijeenkomsten die in de periode tussen 1 september en 5 november worden gehouden in de verschillende stadsdelen. Wethouder Karsten Klein verricht op vrijdag 1 september op 12.00 uur in Scheveningen de aftrap van het Goed voor Elkaar festival. Alle inwoners van de stad vinden twee weken voor de campagne hun wijk aandoet een krant in de brievenbus waarin ze worden uitgenodigd om het festival te bezoeken.

 


Na Scheveningen gaat het via Loosduinen, Segbroek (15 september, Regentesseplein) Laak, Escamp, Haagse Hout en Leidschenveen-Ypenburg naar het centrum. Deze laatste bijeenkomst is op zondag 5 november in het stadhuis.

Van taxibus tot maaltijdservice
Op de 8 festivalbijeenkomsten zijn alle instellingen en organisaties te vinden die in Den Haag zorg en ondersteuning bieden. Van de taxibus tot de boodschappenbegeleiding en van maaltijdservices tot het samen eten of leuke dingen doen.
 
Ook wordt informatie verstrekt over de individuele voorzieningen die de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) biedt om de zelfstandigheid van mensen te waarborgen. Daarbij kan gedacht wordt aan huishoudelijke hulp of een scootmobiel.
 
Het festival is opgezet om mensen te laten zien wat mogelijk is. Wethouder Karsten Klein: ,,In deze stad is alles erop gericht om ervoor te zorgen dat iedereen kan blijven meedoen. Wij zien graag dat mensen zolang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen en kunnen blijven werken. Dat betekent dat er soms extra zorg of ondersteuning nodig is. Niet alleen voor de mensen zelf, maar ook voor de mantelzorgers. Soms gaat het om algemene voorzieningen, soms is het maatwerk. Dat aanbod vind je op Goed voor Elkaar".
 
Nieuwe website: Zoekhetuit.nl
Om dit brede aanbod beter onder de aandacht te kunnen brengen is de website Zoekhetuit.nl ontwikkeld. Op deze website kunnen mensen eenvoudig en op een leuke manier op zoek gaan naar activiteiten in hun wijk of buurt. Het aanbod is zeer gevarieerd van gymnastiek tot taalles en van een spelletjesavond tot sollicitatietraining. De website wordt op het eerste festival in Scheveningen in gebruik genomen door wethouder Klein.


Terug