Vrijwilligers gezocht

Vrijwilligers gezocht

13 sep 2017

De Stichting Atlantikwall Museum Scheveningen heeft als doel het publiek kennis laten nemen van de impact van de Tweede Wereldoorlog. Daarbij richten we ons vooral op de Atlantikwall in Scheveningen en Den Haag. Ons museum kent twee locaties: De hoofdlocatie is gevestigd in een tweetal gerestaureerde bunkers van het voormalig hoofdkwartier van de bezetter aan de Badhuisweg te Scheveningen en op Kijkduin beheren we een gangenstelsel in de nabijheid van Hotel NH Atlantic Den Haag.

 


Meer informatie over ons vindt u op onze website www.atlantikwallmuseum.nl.

Van maart t/m oktober is de hoofdlocatie elke zondag open en de locatie op Kijkduin elke eerste zondag van de maand. Door de week ontvangen we schoolklassen voor een educatief programma en gedurende het jaar nemen we deel aan bijzondere evenementen zoals bijv. Bunkerdag, Vlaggetjesdag en Open Monumentendag

Omdat de publieke belangstelling voor de Atlantikwall nog steeds toeneemt, willen wij het aantal bezoekmogelijkheden vergroten door uitbreiding van opengestelde bunkers en evenementen.

Ons huidige team van circa 30 vrijwilligers is zeer gedreven maar te klein om deze ambities waar te kunnen maken. Daarom zoeken wij naar uitbreiding, om samen sterker te staan.

WIE ZOEKEN WE?

Vrijwilligers van elke leeftijd met belangstelling voor de Tweede Wereldoorlog, vooral de Atlantikwall, en de motivatie om kennis daarover met het publiek te delen.

Wij zoeken:

-       Rondleiders; voor de vaste bezoekdagen, evenementen en educatieve programma’s

-       Handige klussers; voor het regelmatige onderhoud aan onze locaties

Uiteraard begeleiden we de nieuwe vrijwilligers in woord en gebaar. U werkt met gezellige collega’s aan het succesvol laten verlopen van deze bezoeken. Zo zult u zien dat u het rondleiden in no time onder de knie hebt!

En ook versterking in onze communicatie-hoek  is gewenst.

Wat de tijdsbesteding betreft, verwachten wij van de bij ons aangesloten vrijwilligers een minimale inzet van ongeveer 8 uur (twee dagdelen) per maand.

AANMELDEN

Voor meer informatie over het “ hoe en wat”  kunt u zich aanmelden voor een introductie. Mail u gegevens met een korte motivatie naar info@atlantikwallmuseum.nlen we nemen graag contact met u op. Tot ziens!

 Terug