Den Haag Beats Eenzaamheid

Den Haag Beats Eenzaamheid

27 sep 2017

Knuffelen tegen eenzaamheid in Bronovo, een speciale 50Plus-voorstelling in Pathé, een seniorenavond in de Dagvisser en ‘wandelvoetbal' voor ouderen. De Haagse Week tegen Eenzaamheid, die donderdag 21 september begint, kent een gevarieerd programma. Het thema is ‘Den Haag Beats Eenzaamheid'.
 
Er komen steeds meer initiatieven om Hagenaars die zich eenzaam voelen uit hun isolement te halen. Het Haagse bedrijfsleven, instellingen en organisaties en de gemeente werken daarin samen.

 


Onder meer via de Community tegen Eenzaamheid, een platform van ondernemers en bedrijven uit diverse sectoren die zich samen met medewerkers van maatschappelijke en belangenorganisaties inzetten om eenzaamheid in Den Haag te bestrijden en voorkomen. De gemeente Den Haag zet zich als een van de partners van de community volop in op het voorkomen en bestrijden van eenzaamheid.

De Haagse themaweek begint op donderdag met een bezoek van een groep eenzame mensen aan het Nationaal Archief. Dit bezoek wordt gesponsord door Nationale Nederlanden. Ook is er een themamiddag van de Mantelkring. Later in de themaweek onder meer een driegangenlunch aan de Leyweg, een thematische kerkdienst, een seniorenavond, een filmvoorstelling van senioren en een avondje pizza en pasta.

Vrijdag gaan wethouder Karsten Klein (onder meer Zorg) en de community in gesprek met ondernemers en bedrijven om te zien hoe de gezamenlijke aanpak kan worden uitgebreid. Ondernemers en winkeliers komen via hun medewerkers vaak in contact met mensen die eenzaam zijn. Belangrijke vragen bij dit overleg: hoe kun je dit het beste signaleren en wat kunnen ondernemers en gemeente er in samenspraak aan doen?
 
Goed voor Elkaar festival

Voor de gemeente is de Community tegen Eenzaamheid een van de instrumenten in het brede pakket van zorg en ondersteuning.  In deze stad is alles erop gericht om ervoor te zorgen dat iedereen kan blijven meedoen. Wij willen dat mensen in deze stad zo lang mogelijk thuis blijven wonen en kunnen blijven werken. In elke wijk is er een uitgebreid aanbod van activiteiten waarop mensen een beroep kunnen doen.  Dat aanbod is nu te zien op de acht bijeenkomsten van het Goed voor Elkaar festival die de gemeente tot aan begin november in de stad organiseert. Meer informatie over het festival is te vinden via denhaag.nl/voorelkaar.
 
 


Terug