Winnaars mooiste fotos en filmpjes van het Haagse groen bekend

Winnaars mooiste fotos en filmpjes van het Haagse groen bekend

09 nov 2017

In september is Den Haag door een vakjury uitgeroepen tot de ‘groenste' stad van Nederland. Maar Den Haag telt natuurlijk maar liefst 500.000 experts die dagelijks gebruik maken van het groen in de stad! De gemeente riep Hagenaars dan ook op om hun favoriete groene plek in Den Haag te filmen of te fotograferen en daar is massaal op gereageerd. In totaal ontvingen de gemeente bijna 300 foto's en enkele filmpjes. 


 


De mooiste foto's

De eerste prijs gaat naar een foto van Michel Wettstein. Hij fotografeerde zichzelf in de woeste branding in zee. De jury was unaniem: "Er zit zoveel actie en energie in deze foto. Hij spat letterlijk van het beeldscherm af. En ook al is het feitelijk geen echt groen wat op de foto staat, dit beeld staat wel voor een op en top Haagse natuurbeleving." De tweede prijs gaat naar Kyara Rullens die een bijna sprookjesachtige foto maakte van haar dochter in Clingendael. De jury: "We hebben enorm veel foto's gekregen van Clingendael maar deze sprong er echt uit. De tegenstellingen in licht en donker en de grote bomen met een klein meisje in het midden maakt deze foto echt uniek." Anneloes de Grood is de winnaar van de derde prijs met een foto waarop een Schotse hooglander en een reiger elkaar in de ogen kijken bij een meertje in het Westduinpark. "Bij fotograferen draait het echt om het vastleggen van hét moment. Deze foto is daar het ultieme voorbeeld van!", aldus de jury.
 
De beste filmpjes
Er zijn niet veel filmpjes ingezonden voor deze wedstrijd. Toch is een aantal bijdragen die zijn ingezonden door Hagenaars die hun favoriete groene plek hebben gefilmd zeker een prijs waard. "We zien bij drie prijswinnaars dat ze er echt werk van hebben gemaakt en dat is zeker een waardering waard, aldus de jury. Er was een filmpje die er met kop en schouders bovenuit stak en dat was de bijdrage van Geoffrey Alkemade. In zijn film vertelt hij waarom landgoed Ockenburgh voor hem zo'n bijzondere plek is. De jury: "Deze film is echt mooi gemaakt. Het is een mooi, persoonlijk verhaal, het is goed gefilmd en gemonteerd. "De jury was ook gecharmeerd van de bijdragen van Raki Ap en Jan Reneman. "Beide heren vertellen op hun eigen manier een leuk, persoonlijk verhaal over hun beleving in het Haagse groen. Wat ons betreft verdienen zij dus ook beiden een gedeelde tweede prijs!" Bekijk hier de film die de eerste prijs heeft gewonnen https://youtu.be/AbRA973747g en de gedeelde tweede prijs van Raki Ap: https://youtu.be/nsUhWI7kF6o en Jan Reneman https://youtu.be/lmhaWT-xkDg
 
Prijzen
De eerste, tweede en derde prijs is een plantenbon ter waarde van respectievelijk 300, 200 of 100 euro waarmee Hagenaars hun eigen tuin, balkon of huiskamer kunnen verfraaien of een bon van een outdoorwinkel waarmee ze ook weer kunnen genieten van het Haagse groen.
 
Jury
De jury bestond uit Aletta de Ruiter, secretaris van de AVN (Algemene Vereniging van Natuurbescherming in regio Den Haag), Arien Tuin, groenbeheerder bij de gemeente Den Haag, Jurriaan Brobbel, fotograaf die veel foto's maakt van het Haagse groen in opdracht van de gemeente en Eelco Wijninga, filmproducent bij Cue Creative. Hij heeft ook enkele producties gemaakt voor de gemeente over verschillende onderwerpen.

Nog meer foto's!
Het is fantastisch dat er zoveel Hagenaars foto's en filmpjes hebben ingestuurd. Een selectie van nog eens 100 beelden is terug te vinden op www.hethaagsegroen.nl.
 Terug