Straatfeest Populierstraat 8 september 2018, succes als vanouds!

Straatfeest Populierstraat 8 september 2018, succes als vanouds!

10 okt 2018

Het is inmiddels een bijna twintig jaar oude traditie, het jaarlijks terugkerende straatfeest in het deel van de Populierstraat tussen de Wilgstraat en de Ieplaan.

Er was weer veel te doen: het springkussen voor de kinderen, de poffertjeskraam een kidsmarket en vooralveel tijd om gezellig samen te zijn, kennis te maken met nieuwe bewoners en bij te praten onder het genot van een drankje en zelfgemaakte lekkernijen.


Ter herinnering aan Gardy, één van de oudere straatbewoners die ons in de week voor het feest was ontvallen, deden we nog één keer speciaal voor haar de vogeltjesdans.

Daarna openden we met het gebruikelijk Populierstraatlied, dat elk jaar wordt geactualiseerd.

Een van de hoogtepunten was het optreden van goochelaar Matthias, die jong en oud op meesterlijke wijze in de maling nam.

Het thema van dit jaar was: ruilen, delen en creëren.Alle straatgenoten schreven op flappen wat zij aan handige spullen hadden die anderen kunnen lenen, en dus niet zelf hoeven te kopen.

Maar dat gold ook voor zaken waarmee we elkaar kunnen helpen zoals ict- kennis, klussen in huis, administratieve vaardigheden en andere kwaliteiten. Opvallend was ook de flap waarop mensen aangaven iets met anderen samen te willen doen, zoals koken en zingen.

Uiteraard is alles op Facebook gezet en er ontstaan al diverse initiatieven. 

Het meest tastbare resultaat is het inmiddels verschenen kookboek, waarin de straatbewoners hun favoriete recepten beschrijven met foto’s en soms een grappige aanleiding.

Dit mooi vormgegeven boek met voorgerechten, salades, hapjes en drankjes, hoofdgerechten en toetjes is inmiddels onder alle deelnemers verspreid.

Maar nog veel belangrijker: al die heerlijke gerechten zijn natuurlijk ook aan grote lange  tafels lekker opgegeten. We hebben kennis gemaakt met onze nieuwe straatgenoten en elkaar weer eens uitvoerig gesproken.

Wij danken de initiatiefnemers en de gemeente Den Haag die met subsidie dit feest (en m.n. het kookboek) heeft mogelijk gemaakt.

Volgend jaar weer, maar dan natuurlijk een ander thema en weer nieuwe activiteiten.

Bron: Verslag Straatfeest PopulierstraatTerug