Do Good Den Haag van start

Do Good Den Haag van start

01 apr 2020

Corona-initiatieven en -hulpvragen op één plek gebundeld
Wie wat wil doen voor Den Haag kan vanaf nu terecht op www.do-good.nu/denhaag. Organisaties én georganiseerde burgers (zogenaamde burgerinitiatieven) kunnen hier hun hulpvraag plaatsen of hun hulp aanbieden. Juist tijdens de coronacrisis!

 


Snel, laagdrempelig en gratis
Door de coronacrisis zijn er op veel plekken initiatieven gestart. Ze staan in de startblokken met spullen of diensten, maar soms ontbreekt er nog een schakeltje in het proces. Bijvoorbeeld vervoer, kennis of verpakkingsmateriaal. Do Good Den Haag brengt dat bij elkaar. Digitale Dienstverlener Connect Holland bouwde in een mum van tijd een platform. PEP zorgt dat alle hulpvaardigheid in Den Haag gebundeld en geplaatst wordt. De belangrijkste voorwaarde van beide partijen was: een snelle en laagdrempelige website bestemd voor vraag en aanbod. Organisaties en initiatieven kunnen een gratis oproep plaatsen voor ondersteuning. Haagse organisaties en burgerinitiatieven kunnen kijken waar ze hun steentje kunnen bijdragen. MKB Den Haag heeft al toegezegd in te springen waar mogelijk!


Achterban werkt
Een mooi voorbeeld van een initiatief die hulp zoekt is het Corona Offensief, opgezet door onder meer Jan Corsius van Stichting Achterban Werkt! Zij koken, brengen maaltijden rond en regelen pakketten met levensmiddelen voor door corona geïsoleerde ouderen en mensen die van de voedselbank afhankelijk zijn. Maar de maaltijden moeten ook veilig verpakt worden en daar is verpakkingsmateriaal voor nodig. Dat kan nu worden aangeboden via Do Good Den Haag.

 
Samen sterk in Den Haag

De website van Do Good Den Haag is bereikbaar via www.do-good.nu/denhaag om vraag en aanbod te plaatsen. Wie vrijwilligers zoekt kan een oproep plaatsen op www.denhaagdoet.nl (zet ‘corona’ in de vacaturetitel). Enthousiaste burgers kunnen diverse Facebookgroepen per stadsdeel raadplegen (zie www.pepdenhaag.nl/corona) of reageren op de vrijwilligersvacatures van Den Haag Doet www.denhaagdoet.nl/corona.
Voor alle individuele hulpvragen zijn de Servicepunten XL van welzijnsorganisatie Xtra nu onder één centraal telefoonnummer bereikbaar: 070-2053003. Van maandag tot en met vrijdag van 09.00-21.00 uur en in het weekend van 10.00-16.00 uur. Zie ook www.servicepuntxl.nl.Terug