UITZICHT IN ZICHT; doet u mee?

UITZICHT IN ZICHT; doet u mee?

27 mei 2020

Fotograaf Peter van Beek uit de Cederstraat start met zijn stichting een foto-en verhalenproject in deze lastige maanden van 2020. Hij ontving daarvoor steun van het Oranje Fonds.

Het betreft een foto- en verhalenproject voor ouderen en kwetsbare mensen in deze Coronatijd en duurt 2 weken met een raamexpositie in de weken daarna. Het project is eenvoudig en toch een enorme uitdaging.

U krijgt van Peter een fotocamera, u heeft er zelf één, of u gebruikt uw telefoon. Met eenvoudige uitleg leert u anders kijken en mooie foto’s te maken door te letten op kleur, kader, verhaal en emotie.


U krijgt twee leuke opdrachten per week. Bijvoorbeeld om een portret te maken door het raam. Van uw partner, een familielid als die langskomt, van een huisdier misschien. Of u maakt een stilleven van wat u dierbaar is. Of deze filosofische opdracht, met altijd een mooi resultaat: Maak een zelfportret zonder zelf in beeld te zijn.

U gaat ook uw gedachten opschrijven als u wilt. Hoe ervaart u het leven op dit moment? Heeft u herinneringen aan vroeger? Voelt u zich prima of juist wat minder? Aan wie denkt u veel? Wie mist u? Wat ziet u buiten? U maakt dus foto’s en daarbij komt een verhaal, een gedachte of slechts een enkel woord op papier. Het is geheel aan u, alles mag en niets moet.

Uw foto’s en tekstjes kunnen via onze website anderen inspireren of troost geven.

Er komt ook een raamexpositie en……  er komt gelijk een speurtocht van voor de kinderen in de wijk.

Heeft u zin om mee te doen? Leuk!  Peter legt dan later meer uit en het worden een aantal leuke weken! U kunt hem mailen: mail@petervanbeek.com of bellen op: 06 482 785 33.

U kunt ook met de Bewonersondersteuner van de SBOB/VOOR Welzijn bellen. Dat is met Saskia de Swart: 06 19 04 45 81 (bereikbaar op dinsdag en woensdag).

www.petervanbeek.com, website stichting: www.zonaluma.nl

 

Dit project is in samenwerking met:

Zona Luma, Peter van Beek Photography, het Oranje Fonds, VOOR Welzijn en SBOBTerug