Herhaaltraining Burgerhulpverlener

Herhaaltraining Burgerhulpverlener

26 aug 2020

Wekelijks krijgen zo’n 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand. De overlevingskans is het grootst wanneer binnen 6 minuten de juiste hulp is gestart. Jouw hulp is daarbij nodig!

De eerste 6 minuten bij een hartstilstand zijn cruciaal. Hoe sneller iemand gereanimeerd wordt, hoe groter de kans op overleven én op overleven met minimale schade. Voor professionele hulpverlening is het vaak lastig om binnen deze tijd bij het slachtoffer aan te komen. Het is daarom belangrijk dat er genoeg burgerhulpverleners in de wijk zijn die in die kritieke minuten de hulpverlening kunnen starten.

AED

Een AED is het apparaat dat nodig is om iemand bij een hartstilstand te helpen. In onze wijk zijn meerdere van deze apparaten aanwezig. Sommige hangen binnen en sommige buiten. Op dit moment zijn we hard bezig ervoor te zorgen dat er in ieder geval genoeg apparaten buiten komen te hangen, zodat de wijk 24/7 is gedekt.

Oproep

Bij een reanimatieoproep krijgen alle mensen die zich als burgerhulpverlener hebben aangemeld bij www.reanimatienu.nl en zich binnen een straal van 500 meter rondom het slachtoffer bevinden een oproep op hun mobiel. De eerste zeven mensen die op accepteren drukken, krijgen een melding over waar het AED-apparaat hangt en eventueel de code van het cijferslot. Vervolgens halen ze het doorgegeven AED-apparaat op en gaan ze naar het slachtoffer. De professionele hulpdiensten zijn ondertussen ook onderweg.

Herhaaltraining Burgerhulpverlener

Vorig jaar hebben diverse bewoners van de Bomenbuurt de training Burgerhulpverlening gevolgd. Omdat het goed is de reanimatietechniek jaarlijks te herhalen, organiseren wij herhaaltrainingen. En om te kunnen worden opgeroepen via HartslagNu is het belangrijk dat je een geldig reanimatiecertificaat hebt.

De eerstkomende herhaaltraining is gepland op woensdag 16 september.
Locatie: Buurtcentrum De Bolster, Kastanjestraat 2 in Den Haag
Tijd: van 20:00 tot 22:00 uur.

Aanmelden voor de herhaaltraining Burgerhulpverlener kan via onderstaande link. Het aantal plaatsen is beperkt, dus meld je snel aan! 

De kosten bedragen € 25,00 voor de herhaaltraining. De kosten zijn bij veel zorgverzekeraars via de aanvullende verzekering te declareren. Je ontvangt van Stichting Reanimatie Haaglanden een factuur (deze factuur wordt uiterlijk een week voor aanvang van de training verstuurd). 

Aanmelden herhaaltraining Burgerhulpverlener

Met vriendelijke groet,

Werkgroep AEDTerug