Nieuws

Nieuwe bewoner in de Bomenbuurt? Welkom!

Nieuwe bewoner in de Bomenbuurt? Welkom!

14 feb 2018 -

Wist je... dat de SBOB van de tweede druk van het boekje 'Een eeuw Bomenbuurt' een stapel heeft gereserveerd om ter beschikking te stellen aan nieuwe bewoners, als welkomstcadeau?

Ben je zelf nieuw in de buurt, of heb je nieuwe buren - laat het ons graag weten via info@bomenbuurtonline.nl, dan zorgen we dat er een boekje je kant op komt!Bekijk artikel


Verslagen Thema-avonden

Verslagen Thema-avonden

01 feb 2018 -

Werkgroep Politiek Cafe organiseerde in januari een serie thema-avonden in aanloop naar het Politiek Cafe op woensdag 14 februari.

Lees hier de verslagen van de avonden:

Thema-avond 1: Inrichting openbare ruimte
Gehouden op woensdag 10 januari in wijkcentrum De Hyacint

Thema-avond 2: Duurzaamheid en energiebesparing
Gehouden op woensdag 17 januari in Christelijk college De Populier

Thema-avond 3: Sociale voorzieningen, zorg en veiligheid
Gehouden op woensdag 24 januari in Uitzicht

Thema-avond 4: Woon- en leefbaarheid
Gehouden op woensdag 31 januari in wijkcentrum De HyacintBekijk artikel


D66 opent Haags meldpunt voor grondwateroverlast

D66 opent Haags meldpunt voor grondwateroverlast

31 jan 2018 - D66 Den Haag lanceert het Meldpunt Grondwateroverlast. Door de klimaatverandering krijgt Den Haag steeds meer neerslag te verduren, terwijl de stad meer versteent. Het regenwater kan nergens heen en zoekt een weg naar onder meer kelders van woningen. “De stad schreeuwt om goede maatregelen. Daarvoor moeten we precies weten wat er speelt en waar de overlast het grootst is. We roepen inwoners van de stad op om zich te melden als zij overlast hebben door het hoge grondwaterpeil”, vertelt raadslid Anne Toeters.

Bekijk artikel


Onbeperkt070 prijs

Onbeperkt070 prijs

31 jan 2018 -

Kent u een goed voorbeeld of heeft u een goed idee meer toegankelijkheid en positieve beeldvorming voor mensen met een beperking?

In 2018 gaan de gemeente Den Haag en Stichting Voorall voor de tweede keer op zoek naar de beste initiatieven en ideeën van toegankelijkheid, inclusie en positieve beeldvorming voor mensen met een beperking. Met de Onbeperkt070-prijs worden deze voorbeelden in het zonnetje gezet. De uitreiking van de Onbeperkt070-prijs zal plaatsvinden op maandag 19 maart 2018. Bekijk artikel


Acht elektrische deelautos voor Haagse wijken met hoge parkeerdruk

Acht elektrische deelautos voor Haagse wijken met hoge parkeerdruk

24 jan 2018 -

Maar liefst acht elektrische deelauto's worden in gebruik genomen door bewoners in vier Haagse buurten.  De gemeente  Den Haag stimuleert het gebruik van deelauto's en heeft daarom subsidie gegeven voor de aanschaf en de opstartkosten. Daarvoor zegt de aanbieder toe om voor elke deelauto binnen een jaar minimaal 4 particuliere auto's weg te doen.

 Bekijk artikel


Ouderenwerk Segbroek

Ouderenwerk Segbroek

17 jan 2018 -

Het Ouderenwerk van VOOR Welzijn is op zoek naar vrijwilligers voor diverse klussen in de wijk. Iets voor jou?

 Bekijk artikel


Wijkinbreng

Wijkinbreng

10 jan 2018 -

De Vereniging Vrienden van Den Haag heeft het raadsadres Wijkinbreng opgesteld. Het is in nauw overleg met Wijkvereniging 'Van Stolkpark en Scheveningse Bosjes' tot stand gekomen en komt geheel tegemoet aan de wens van de organisaties die aanwezig zijn geweest op de voorlichtingsavond over de Welstandsnota 2017. Het bestuur van de SBOB onderschrijft de inhoud van het document Wijkinbreng volledig en is medeondertekenaar van dit initiatief.

 Bekijk artikel


Keuze voor Hagenaars met hulpmiddel

Keuze voor Hagenaars met hulpmiddel

03 jan 2018 -

Hagenaars die een hulpmiddel krijgen via de Wmo kunnen vanaf 1 februari kiezen uit twee leveranciers. Ook kunnen zij op de website van de gemeente zien hoe de leveranciers scoren.

 Bekijk artikel


Sociaal verhaal

Sociaal verhaal

03 jan 2018 -

Sociaal verhaal is een groep vrijwilligers die bemiddelen tussen particulieren aan de ene kant en schuldhulp- en rechtshulpverleners aan de andere kant, zoals advocaten en juridische- en  algemeen-maatschappelijk adviseurs. Voordat zij hiertoe overgaan kijken zij of zij samen met u de problemen kunnen oplossen.

 Bekijk artikel


Den Haag Beats Eenzaamheid

Den Haag Beats Eenzaamheid

27 sep 2017 -

Knuffelen tegen eenzaamheid in Bronovo, een speciale 50Plus-voorstelling in Pathé, een seniorenavond in de Dagvisser en ‘wandelvoetbal' voor ouderen. De Haagse Week tegen Eenzaamheid, die donderdag 21 september begint, kent een gevarieerd programma. Het thema is ‘Den Haag Beats Eenzaamheid'.
 
Er komen steeds meer initiatieven om Hagenaars die zich eenzaam voelen uit hun isolement te halen. Het Haagse bedrijfsleven, instellingen en organisaties en de gemeente werken daarin samen.

 Bekijk artikel


Pagina 1 van 2  >  >>