Nieuws

Verslag jaarvergadering SBOB april 2018

Verslag jaarvergadering SBOB april 2018

25 apr 2018 -

Donderdag 12 april organiseerde het bestuur van de SBOB de jaarvergadering. Een informatieve, nuttige maar vooral ook een gezellige avond.

 Bekijk artikel


Vrijmarkt Koningsdag

Vrijmarkt Koningsdag

07 apr 2018 -

Vorig jaar liet een warenonderzoek duidelijk zien: de leukste vrijmarkt van Den Haag is onze vrijmarkt op de Thomsonlaan. Die toppositie willen we natuurlijk dit jaar ook weer halen. Daarom een paar adviezen.Bekijk artikel


Doe met uw straat mee met de Buitenspeeldag

Doe met uw straat mee met de Buitenspeeldag

27 mrt 2018 -

Eens per jaar is de straat van de kinderen. Geen auto’s en fietsers, maar van stoep tot stoep ruimte om te spelen. Op woensdag 13 juni 2018 is het alweer zover. Doe met uw straat ook mee met de Buitenspeeldag!Bekijk artikel


iPadcirkel in het Lindenkwadrant

iPadcirkel in het Lindenkwadrant

21 mrt 2018 -

Bent u 75 jaar of ouder? Bent u benieuwd  hoe een iPad werkt? Wij leren u hoe om te gaan met de Ipad. Iedere vrijdag tussen 13.30-15.30 uur vindt de cursus plaats in Wijkcentrum ‘t Lindenkwadrant. Van het nieuws bekijken tot een mailtje verzenden, dat leren we u allemaal bij de iPad cirkel! Zou u het leuk vinden om mee te doen? 

 Bekijk artikel


Meeuwenoverlast, er is wat aan te doen

Meeuwenoverlast, er is wat aan te doen

07 mrt 2018 -

De meeuwen zorgen al jaren voor overlast in veel haagse wijken. Bewoners die hier overlast van ervaren kunnen hier melding van maken via de gemeentelijke website. De aanpak van de overlast is echter complex omdat de meeuwen beschermde dieren zijn. Het wegvangen of het treffen van maatregelen om de populatie in te perken zijn dan ook uitgesloten. In het verleden heeft de gemeente een ontheffing van het rijk gehad om hiermee te experimenteren maar uit de resultaten bleek dat de maatregelen onvoldoende effect hebben.Bekijk artikel


Hulp bij thuisadministratie

Hulp bij thuisadministratie

28 feb 2018 -

Voor sommige ouderen vormt het bijhouden van de administratie een probleem. Door bijvoorbeeld door het ouder worden, ziekte of het overlijden van de partner kan ondersteuning gewenst zijn. Vrijwilligers van de dienst ‘hulp bij thuisadministratie’ bieden u administratieve ondersteuning. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Al onze vrijwilligers hebben een Verklaring Omtrent gedrag ouderenconsulent Segbroek
De ouderenconsulent komt eerst op huisbezoek om inzichtelijk te krijgen welke hulp er nodig is.

Voor meer informatie neemt u contact op met ouderenconsulent Linda Hagen
070-2052480
l.hagen@xtra.nl Bekijk artikel


Raad stemt voor knelpuntenaanpak Segbroeklaan

Raad stemt voor knelpuntenaanpak Segbroeklaan

21 feb 2018 -

Op 15 februari hield de gemeenteraad een raadsvergadering. Tijdens deze vergadering stond ook het voorstel van het college betreffende de vaststelling van het voorontwerp NoordWestelijke Hoofdroute (NWHR) van de knelpuntenaanpak Segbroeklaan op de agenda.
Uitkomst: een raadsmeerderheid (33 voor, 7 tegen) heeft op 15 februari jl. ingestemd met dit voorstel.
 


Bekijk artikel


Nieuwe bewoner in de Bomenbuurt? Welkom!

Nieuwe bewoner in de Bomenbuurt? Welkom!

14 feb 2018 -

Wist je... dat de SBOB van de tweede druk van het boekje 'Een eeuw Bomenbuurt' een stapel heeft gereserveerd om ter beschikking te stellen aan nieuwe bewoners, als welkomstcadeau?

Ben je zelf nieuw in de buurt, of heb je nieuwe buren - laat het ons graag weten via info@bomenbuurtonline.nl, dan zorgen we dat er een boekje je kant op komt!Bekijk artikel


D66 opent Haags meldpunt voor grondwateroverlast

D66 opent Haags meldpunt voor grondwateroverlast

31 jan 2018 - D66 Den Haag lanceert het Meldpunt Grondwateroverlast. Door de klimaatverandering krijgt Den Haag steeds meer neerslag te verduren, terwijl de stad meer versteent. Het regenwater kan nergens heen en zoekt een weg naar onder meer kelders van woningen. “De stad schreeuwt om goede maatregelen. Daarvoor moeten we precies weten wat er speelt en waar de overlast het grootst is. We roepen inwoners van de stad op om zich te melden als zij overlast hebben door het hoge grondwaterpeil”, vertelt raadslid Anne Toeters.

Bekijk artikel


Den Haag Beats Eenzaamheid

Den Haag Beats Eenzaamheid

27 sep 2017 -

Knuffelen tegen eenzaamheid in Bronovo, een speciale 50Plus-voorstelling in Pathé, een seniorenavond in de Dagvisser en ‘wandelvoetbal' voor ouderen. De Haagse Week tegen Eenzaamheid, die donderdag 21 september begint, kent een gevarieerd programma. Het thema is ‘Den Haag Beats Eenzaamheid'.
 
Er komen steeds meer initiatieven om Hagenaars die zich eenzaam voelen uit hun isolement te halen. Het Haagse bedrijfsleven, instellingen en organisaties en de gemeente werken daarin samen.

 Bekijk artikel


Pagina 1 van 2  >  >>