Nieuws

Straatfeest Populierstraat 8 september 2018, succes als vanouds!

Straatfeest Populierstraat 8 september 2018, succes als vanouds!

10 okt 2018 -

Het is inmiddels een bijna twintig jaar oude traditie, het jaarlijks terugkerende straatfeest in het deel van de Populierstraat tussen de Wilgstraat en de Ieplaan.

Er was weer veel te doen: het springkussen voor de kinderen, de poffertjeskraam een kidsmarket en vooralveel tijd om gezellig samen te zijn, kennis te maken met nieuwe bewoners en bij te praten onder het genot van een drankje en zelfgemaakte lekkernijen.Bekijk artikel


Laat uw tuinafval gratis ophalen tijdens de Haagse takkenroute

Laat uw tuinafval gratis ophalen tijdens de Haagse takkenroute

03 okt 2018 -

Het is weer tijd voor de Haagse takkenroute. Vanaf 1 tot en met 19 oktober komt de gemeente gratis uw tuinafval ophalen. U kunt hiervoor telefonisch en via de website een afspraak maken. 

 


Bekijk artikel


Halloween in de Bomenbuurt

Halloween in de Bomenbuurt

26 sep 2018 -

Op woensdag 31 oktober wordt er weer Halloween gevierd voor jong en oud op het Kastanjeplein.

Werkgroep Kastanjeplein nodigt je hierbij van harte uit om samen met ons dit te gaan vieren.

Elk jaar wordt er een verhaal verteld voordat de kinderen met hun ouders, opa’s en oma’s op pad gaan langs de deuren voor snoepgoed, of een andere lekkere traktatie.

Dit jaar hebben wij een bijzondere gast uitgenodigd; namelijk Prinses Rapunzel. Zij gaat voor jullie een mooi verhaal voorlezen.Bekijk artikel


Halloween Cosplay gevraagd

Halloween Cosplay gevraagd

12 sep 2018 -

Ben jij ook zo dol op Halloween? Doe jij aan Cosplay of ben je LARP hobbyist?  En woon je in Den Haag en omstreken? Kom op 31 Oktober naar het openlucht  Halloweenfeest (AL) op het Kastanjeplein in Stadsdeel Segbroek.

Wij (werkgroep Halloween) als organisatie zijn op zoek naar Cosplay enthousiasten en LARPers om dit jaar Halloween voor iedereen nog mooier en fantastischer te maken dan in eerdere jaren.

 Bekijk artikel


Kom naar de Aardgasvrij-beurs op 30 september

Kom naar de Aardgasvrij-beurs op 30 september

05 sep 2018 -

Praktische tips  |  Beursaanbiedingen  |  Gratis toegang

Den Haag wil in 2030 aardgasvrij zijn. Dat betekent dat gebouwen van het aardgas af zijn en overgaan op energie uit zon, aarde, water of wind. Maar wat kunt u als bewoner of ondernemer nu al doen om aardgasvrij te wonen en te werken?

 

 

 

 Bekijk artikel


Maak het mee in de Bomenbuurt

Maak het mee in de Bomenbuurt

16 aug 2018 -

Stemmen niet nodig. Uitvoerbare ideeën vallen binnen het wijkbudget.

TIEN IDEEËN WORDEN UITGEVOERD

Begin mei heeft u een flyer ontvangen met daarin de vraag of u een leuk idee heeft om onze Bomenbuurt nog mooier te maken. In totaal zijn er maar liefst 67 ideeën binnengekomen! Wij willen dan ook iedereen hartelijk bedanken voor zijn of haar inbreng. De ideeën lopen uiteen van het plaatsen van ouderwetse lantaarnpalen, (bijzondere) speelplekken voor kinderen, bankjes en een openbare drinkwaterkraan.Bekijk artikel


De invoering van de Omgevingswet

De invoering van de Omgevingswet

15 aug 2018 -

In 2020 gaat de overheid de Omgevingswet invoeren en de Gemeente Den Haag is nu al bezig zich daarop voor te bereiden. Daarbij vraagt zij actief onze bijdrage. Aan ons: bewoners en ondernemers van de Bomen- en Bloemenbuurt.

Maar wat houdt de Omgevingswet in? Weet u het? Ik niet, althans ik snap de intentie maar ken de precieze inhoud niet! Wat ik wel weet is dat het belangrijk is, want het gaat over de invloed die wij hebben op de inrichting van onze directe leefomgeving.Bekijk artikel


Ouderenwerk Segbroek

Ouderenwerk Segbroek

18 jul 2018 - De ouderenconsulenten van VÓÓR Welzijn  Segbroek zijn op zoek naar diverse vrijwilligers; voor de boodschappendienst en voor het Vriendschappelijk huisbezoek.

Bekijk artikel


Gezocht! Cameraman/vrouw

Gezocht! Cameraman/vrouw

18 jul 2018 -

Gezocht! Iemand die beeld- en geluidsopnamen wil maken (in één take vanuit één positie) van de serie bijeenkomsten (6) die de SBOB vanaf september t/m maart gaat organiseren onder de naam 'Lokale Smaakmakers'. In de nieuwe Anne & Max nodigen we mensen uit die in de wijk waar ze wonen of werken iets hebben gedaan waar hun buurt vrolijker, gezelliger of gaver is geworden.

Als je dit kunt en wilt, laat het ons graag weten. We geven je graag een sneak preview van de plannen Stuur een mailtje naar: info@bomenbuurtonline.nlBekijk artikel


Liesbeth van Tongeren neemt eerste laadpunten in ‘Hagenaartjes’ in gebruik

Liesbeth van Tongeren neemt eerste laadpunten in ‘Hagenaartjes’ in gebruik

11 jul 2018 - De gemeente Den Haag werkt aan de verbetering van luchtkwaliteit. Dat steeds meer mensen kiezen voor een elektrische auto helpt daarbij. Voor meer elektrische auto’s zijn er ook meer laadpunten nodig. Door deze ‘Hagenaartjes’ te plaatsen onderzoekt de gemeente Den Haag hoe objecten in de schaarse openbare ruimte voor meerdere doeleinden kunnen worden gebruikt. In dit geval is dat het combineren van parkeren én opladen. Daarom zijn er in Bezuidenhout ‘Hagenaartjes’ met oplaadpunten neergezet, zonder gereserveerde parkeerplekken. Het gaat om een proef tot het eind van het jaar.

Bekijk artikel


Pagina 1 van 2  >  >>