Nieuws

Decembersluiting kantoor

Decembersluiting kantoor

06 dec 2017 -


Stichting Bewonersorganisatie Bomenbuurt (SBOB)
 
Het kantoor is gesloten:
van 13 december 2017
tot 2 januari 2018
 
 
Voor dringende zaken kunt u mailen naar:
info@bomenbuurtonline.nl
Gerrit Zijlmans (secretaris SBOB) zal uw mail zo spoedig mogelijk beantwoorden.
 
 
Wij wensen U fijne feestdagen toe!


Bekijk artikel


CDA bijeenkomst in Segbroek

CDA bijeenkomst in Segbroek

03 dec 2017 -

CDA-fractievoorzitter Daniëlle Koster nodigt u, bewoners en ondernemers, graag uit voor een bijeenkomst in uw stadsdeel. Segbroek is een mooi stadsdeel met levendige wijken en veel ontwikkeling. Ontwikkelingen die betrekking hebben op bewoners, ondernemers, wijkverenigingen en stichtingen. De fractie van het CDA gaat graag met u in gesprek over de knelpunten die u ervaart in uw wijk. Heeft u last van de parkeerdruk, vragen over woningsplitsing, over de herinrichting van de Sportlaan en Segbroeklaan of  heeft u vragen over het bestemmingsplan van de locatie van het Rode Kruis ziekenhuis? U bent van harte welkom om dit te komen bespreken.

 Bekijk artikel


Den Haag Beats Eenzaamheid

Den Haag Beats Eenzaamheid

27 sep 2017 -

Knuffelen tegen eenzaamheid in Bronovo, een speciale 50Plus-voorstelling in Pathé, een seniorenavond in de Dagvisser en ‘wandelvoetbal' voor ouderen. De Haagse Week tegen Eenzaamheid, die donderdag 21 september begint, kent een gevarieerd programma. Het thema is ‘Den Haag Beats Eenzaamheid'.
 
Er komen steeds meer initiatieven om Hagenaars die zich eenzaam voelen uit hun isolement te halen. Het Haagse bedrijfsleven, instellingen en organisaties en de gemeente werken daarin samen.

 Bekijk artikel


Stadsbrede campagne over zorg en ondersteuning

Stadsbrede campagne over zorg en ondersteuning

23 aug 2017 -

‘Goed voor Elkaar' heet de campagne  waarmee de gemeente de komende twee maanden aan haar inwoners  laat zien welke mogelijkheden voor zorg en ondersteuning zij in hun wijk kunnen vinden.
 
De campagne bestaat uit acht bijeenkomsten die in de periode tussen 1 september en 5 november worden gehouden in de verschillende stadsdelen. Wethouder Karsten Klein verricht op vrijdag 1 september op 12.00 uur in Scheveningen de aftrap van het Goed voor Elkaar festival. Alle inwoners van de stad vinden twee weken voor de campagne hun wijk aandoet een krant in de brievenbus waarin ze worden uitgenodigd om het festival te bezoeken.

 Bekijk artikel


Meeuwenoverlast, er is wat aan te doen

Meeuwenoverlast, er is wat aan te doen

16 aug 2017 -

De meeuwen zorgen al jaren voor overlast in veel haagse wijken. Bewoners die hier overlast van ervaren kunnen hier melding van maken via de gemeentelijke website. De aanpak van de overlast is echter complex omdat de meeuwen beschermde dieren zijn. Het wegvangen of het treffen van maatregelen om de populatie in te perken zijn dan ook uitgesloten. In het verleden heeft de gemeente een ontheffing van het rijk gehad om hiermee te experimenteren maar uit de resultaten bleek dat de maatregelen onvoldoende effect hebben.Bekijk artikel