Nieuws

Ouderenwerk Segbroek

Ouderenwerk Segbroek

18 jul 2018 - De ouderenconsulenten van VÓÓR Welzijn  Segbroek zijn op zoek naar diverse vrijwilligers; voor de boodschappendienst en voor het Vriendschappelijk huisbezoek.

Bekijk artikel


Gezocht! Cameraman/vrouw

Gezocht! Cameraman/vrouw

18 jul 2018 -

Gezocht! Iemand die beeld- en geluidsopnamen wil maken (in één take vanuit één positie) van de serie bijeenkomsten (6) die de SBOB vanaf september t/m maart gaat organiseren onder de naam 'Lokale Smaakmakers'. In de nieuwe Anne & Max nodigen we mensen uit die in de wijk waar ze wonen of werken iets hebben gedaan waar hun buurt vrolijker, gezelliger of gaver is geworden.

Als je dit kunt en wilt, laat het ons graag weten. We geven je graag een sneak preview van de plannen Stuur een mailtje naar: info@bomenbuurtonline.nlBekijk artikel


Bomenbuurt-Idee

Bomenbuurt-Idee

12 jul 2018 -

50.000 euro voor de Bomenbuurt

Dit jaar stelt de gemeente 50.000 euro beschikbaar voor onze wijk. Het mooie hiervan is dat iedereen een idee kan indienen om iets in de wijk, de eigen straat of bijvoorbeeld ons wijkgebouw ‘De Bolster’ te doen.Bekijk artikel


Liesbeth van Tongeren neemt eerste laadpunten in ‘Hagenaartjes’ in gebruik

Liesbeth van Tongeren neemt eerste laadpunten in ‘Hagenaartjes’ in gebruik

11 jul 2018 - De gemeente Den Haag werkt aan de verbetering van luchtkwaliteit. Dat steeds meer mensen kiezen voor een elektrische auto helpt daarbij. Voor meer elektrische auto’s zijn er ook meer laadpunten nodig. Door deze ‘Hagenaartjes’ te plaatsen onderzoekt de gemeente Den Haag hoe objecten in de schaarse openbare ruimte voor meerdere doeleinden kunnen worden gebruikt. In dit geval is dat het combineren van parkeren én opladen. Daarom zijn er in Bezuidenhout ‘Hagenaartjes’ met oplaadpunten neergezet, zonder gereserveerde parkeerplekken. Het gaat om een proef tot het eind van het jaar.

Bekijk artikel


Schaatsbaan Kastanjeplein

Schaatsbaan Kastanjeplein

15 mei 2018 -

Tijdens de viering 100 jaar Bomenbuurt in 2016, hebben wij een schaatsbaan neergelegd op het Kastanjeplein wat erg leuk en vooral succes vol was. Wij “de feestcommissie” hadden gehoopt dat dit in 2017 terug zou komen, maar helaas is dat niet gebeurd. Een aantal bewoners heeft mij dit jaar wederom gevraagd, dat het zo leuk zou zijn als de schaatsbaan terug zou kunnen komen.

Ik wil dus een nieuwe poging wagen, maar daar heb ik wel jouw hulp bij nodig.Bekijk artikel


Meeuwenoverlast, er is wat aan te doen

Meeuwenoverlast, er is wat aan te doen

07 mrt 2018 -

De meeuwen zorgen al jaren voor overlast in veel haagse wijken. Bewoners die hier overlast van ervaren kunnen hier melding van maken via de gemeentelijke website. De aanpak van de overlast is echter complex omdat de meeuwen beschermde dieren zijn. Het wegvangen of het treffen van maatregelen om de populatie in te perken zijn dan ook uitgesloten. In het verleden heeft de gemeente een ontheffing van het rijk gehad om hiermee te experimenteren maar uit de resultaten bleek dat de maatregelen onvoldoende effect hebben.Bekijk artikel


Raad stemt voor knelpuntenaanpak Segbroeklaan

Raad stemt voor knelpuntenaanpak Segbroeklaan

21 feb 2018 -

Op 15 februari hield de gemeenteraad een raadsvergadering. Tijdens deze vergadering stond ook het voorstel van het college betreffende de vaststelling van het voorontwerp NoordWestelijke Hoofdroute (NWHR) van de knelpuntenaanpak Segbroeklaan op de agenda.
Uitkomst: een raadsmeerderheid (33 voor, 7 tegen) heeft op 15 februari jl. ingestemd met dit voorstel.
 


Bekijk artikel


Nieuwe bewoner in de Bomenbuurt? Welkom!

Nieuwe bewoner in de Bomenbuurt? Welkom!

14 feb 2018 -

Wist je... dat de SBOB van de tweede druk van het boekje 'Een eeuw Bomenbuurt' een stapel heeft gereserveerd om ter beschikking te stellen aan nieuwe bewoners, als welkomstcadeau?

Ben je zelf nieuw in de buurt, of heb je nieuwe buren - laat het ons graag weten via info@bomenbuurtonline.nl, dan zorgen we dat er een boekje je kant op komt!Bekijk artikel


D66 opent Haags meldpunt voor grondwateroverlast

D66 opent Haags meldpunt voor grondwateroverlast

31 jan 2018 - D66 Den Haag lanceert het Meldpunt Grondwateroverlast. Door de klimaatverandering krijgt Den Haag steeds meer neerslag te verduren, terwijl de stad meer versteent. Het regenwater kan nergens heen en zoekt een weg naar onder meer kelders van woningen. “De stad schreeuwt om goede maatregelen. Daarvoor moeten we precies weten wat er speelt en waar de overlast het grootst is. We roepen inwoners van de stad op om zich te melden als zij overlast hebben door het hoge grondwaterpeil”, vertelt raadslid Anne Toeters.

Bekijk artikel


Den Haag Beats Eenzaamheid

Den Haag Beats Eenzaamheid

27 sep 2017 -

Knuffelen tegen eenzaamheid in Bronovo, een speciale 50Plus-voorstelling in Pathé, een seniorenavond in de Dagvisser en ‘wandelvoetbal' voor ouderen. De Haagse Week tegen Eenzaamheid, die donderdag 21 september begint, kent een gevarieerd programma. Het thema is ‘Den Haag Beats Eenzaamheid'.
 
Er komen steeds meer initiatieven om Hagenaars die zich eenzaam voelen uit hun isolement te halen. Het Haagse bedrijfsleven, instellingen en organisaties en de gemeente werken daarin samen.

 Bekijk artikel


Pagina 1 van 2  >  >>