Boomgaard zoekt hoofdredacteur

Boomgaard zoekt hoofdredacteur

08 dec 2021

We zijn op zoek naar een leuke buurtgenoot die de rol van hoofdredacteur van De Boomgaard op zich wil nemen. Heb je hart voor de buurt, oog voor nieuws en gevoel voor taal? Vind je het leuk om vier keer per jaar een verbindende, diverse, verrassende en kleurrijke editie van het wijkblad te maken, samen met een bevlogen redactie en vormgever? Dan is dit iets voor jou.

 


Wat ga je doen?

Deze vrijwilligersfunctie kost je gemiddeld een paar uur per week. Sommige weken zijn drukker dan andere. Elk kwartaal vergadert de redactie over het nieuwe nummer, en evalueert het vorige. We bedenken onderwerpen en verdelen de artikelen. De hoofdredacteur houdt de balans in het blad in het oog, communiceert met redactieleden en de SBOB, houdt de mailbox van De Boomgaard in de gaten en schrijft en redigeert artikelen. Ook het maken van een jaarplanning en advertentie-beheer horen erbij. In nauwe samenwerking met onze vlotte en kundige vormgever werk je aan de lay-out van het blad, tot het naar de drukker gaat. Een tijdje later blader je dan door je ‘zelfgemaakte’ kersverse Boomgaard!

Wie zoeken we?
Iemand die er plezier in heeft om mensen te verbinden en te doen wat nodig is om een mooi wijkblad te maken. Iemand die overzicht kan bewaren, kan communiceren, delegeren en redigeren. Ervaring met het maken van magazines of blaadjes is handig, maar is niet essentieel.

Ben je enthousiast, wil je meer weten of heb je een vraag? We horen graag van je: info@redactiedeboomgaard.nlTerug