MiniPark Beukstraat ‘geopend’!

MiniPark Beukstraat ‘geopend’!

20 jul 2022

In de Beukstraat is op maandagavond 18 juli de eerste van de twee MiniParken in de Bomenbuurt feestelijk in gebruik genomen. Een MiniPark is een plek ter grootte van een parkeerplaats waaraan een aantal bewoners van de straat tijdelijk een andere invulling aan geeft. Het is een leuke groene plek geworden waar je de buren kunt ontmoeten, lekker in de zon een boekje kunt lezen (en ruilen!) of een potje schaak kunt spelen. Een MiniPark is van iedereen. Kom gerust langs!


MiniPark is een initiatief van de gemeente Den Haag waarvoor een aantal geïnteresseerde bewoners zich heeft aangemeld. MiniPark is één van de experimenten van Operatie Bomenbuurt, vooruitlopend op de rioleringsvervanging die vanaf medio 2025 gaat starten. Dan gaan de straten helemaal op de schop. Een MiniPark brengt gesprekken op gang over hoe de straat er in de toekomst uit kan zien. Want de straten zijn overvol met fietsen en auto’s. Er is te weinig ruimte voor groen. Er is behoefte aan meer ruimte voor spelen en ontmoeten. Een MiniPark laat zien hoe fijn dat is. Maar een MiniPark is tijdelijk. In september wordt het MiniPark geëvalueerd met een enquête in de straat. Dan wordt bepaald wat ermee gaat gebeuren: kan het nog even blijven staan (bijvoorbeeld tot en met de herfstvakantie) of moet het worden weggehaald en kan het verhuizen naar een andere straat waar ook interesse is in een MiniPark?

In augustus krijgt de Elsstraat ook een MiniPark.

Klik hier voor meer informatie over Operatie Bomenbuurt en de MiniParken of naar de website Operatie Bomenbuurt en lees meer over de laatste stand van zaken.Terug