Tweede MiniPark in de Elsstraat feestelijk in gebruik genomen!

Tweede MiniPark in de Elsstraat feestelijk in gebruik genomen!

24 aug 2022

In de Elsstraat is op zondagmorgen 7 augustus het twee MiniPark in de Bomenbuurt geopend. Een MiniPark is een plek ter grootte van een parkeerplaats waar een aantal bewoners van de straat tijdelijk een andere invulling aan geven. In de straat is meer behoefte aan groen en een plek om elkaar te ontmoeten. In dit MiniPark kan je een plantenstekje of een boek ruilen, in het moestuintje kruiden plukken en zien of er al groenten groeien. Kom langs en maak kennis met de buren! Wie weet zijn er nog meer goede ideeën in de straat om de buurt gezelliger en duurzamer te maken.

 


In de Elsstraat is op zondagmorgen 7 augustus het tweede MiniPark in de Bomenbuurt geopend. Een MiniPark is een plek ter grootte van een parkeerplaats waar een aantal bewoners van de straat tijdelijk een andere invulling aan geven. In de straat is meer behoefte aan groen en een plek om elkaar te ontmoeten. In dit MiniPark kan je een plantenstekje of een boek ruilen, in het moestuintje kruiden plukken en zien of er al groenten groeien. Kom langs en maak kennis met de buren! Wie weet zijn er nog meer goede ideeën in de straat om de buurt gezelliger en duurzamer te maken.

Eerder is in juli al een MiniPark in de Beukstraat gekomen. Deze twee MiniParken zijn een experiment die de gemeente doet om gesprekken in de straten op gang te brengen over wat de bewoners in de straat belangrijk vinden. Er staan veel achtergelaten fietsen op de stoep en naast de afvalcontainer wordt ook vaak rommel achtergelaten. Ook de parkeerdruk is hoog. Dat maakt de straten vol en onaantrekkelijk. Hoe maak je ruimte? De buren kunnen elkaar inspireren. Bijvoorbeeld door elkaar te vertellen hoe het is om een auto te delen, of hoe makkelijk het is om je oude fiets of grofvuil door de gemeente op te laten halen. Zo zorgen we met elkaar voor ruimte op straat en dat het netjes blijft. In 2025 wordt de riolering van de Bomenbuurt vervangen. Dan gaan de straten namelijk van gevel tot gevel op de schop. Hoe wil je dat jouw straat van de toekomst eruit komt te zien? In het MiniPark in de Elsstraat kan je ervaren hoe het voelt als er meer groen is en een fijne plek om de buren te ontmoeten.

Een MiniPark is tijdelijk. In september worden beide MiniParken geëvalueerd en bedacht hoe het kan worden verbeterd. Dan wordt met de bewoners van de straat ook bepaald of het MiniPark nog even kan blijven staan, of misschien naar een andere straat kan verhuizen waar ook interesse is in een MiniPark.

Klik hier voor meer informatie over Operatie Bomenbuurt en de MiniParken of ga naar de website Operatie Bomenbuurt en lees meer over de laatste stand van zaken.Terug