Nieuws

Zomersluiting kantoor SBOB

Zomersluiting kantoor SBOB

28 jul 2021 -

Het kantoor van Stichting Bewonersorganisatie Bomenbuurt (SBOB) is in verband met de zomervakantie de hele maand augustus gesloten.

Het kantoor is wel telefonisch bereikbaar en per mail. Telefonische bereikbaarheid via; 06 42 01 36 57 op woensdag van 10:30 tot 13:30 uur. En de mail wordt wekelijks beantwoord; info@bomenbuurtonline.nl

 Bekijk artikel


Energie uit de wijk Challenge 2021-2022 van start

Energie uit de wijk Challenge 2021-2022 van start

28 jul 2021 -

Voor het derde jaar op rij is er € 500.000 beschikbaar voor winnende energieprojecten van inwoners in Den Haag.

Den Haag heeft veel creatieve en enthousiaste bewoners die zelf rondlopen met een idee voor de overstap op schone energie of om minder energie te gaan gebruiken. Na de eerste twee succesvolle edities lanceert wethouder Liesbeth van Tongeren (Duurzaamheid & Energietransitie) de 3e editie van de ‘Energie uit de Wijk Challenge’. Denk aan ventilatiesystemen vergelijken voor het type huizen in jullie straat, verticale zonnepanelen, super energiezuinig koken met een hooikist, een energieopwekkende kas op het dak, een e-bankje zodat de kachel minder aan moet.Bekijk artikel


Gemeente Den Haag: fors hogere boetes voor afval dumpen

Gemeente Den Haag: fors hogere boetes voor afval dumpen

21 jul 2021 -

Er komen fors hogere boetes voor het dumpen van afval. Wie vuilniszakken naast de daarvoor bedoelde ondergrondse restafvalcontainers (orac’s) plaatst, kan een kostenverhaal (boete) verwachten van 200 euro. Dat was tot nu toe 126 euro bij de eerste en 160 euro bij de tweede overtreding. Ook wordt voorgesteld om op zondagen bijplaatsingen weg te halen en komt er cameratoezicht bij plekken waar veel wordt gedumpt. Wethouder Hilbert Bredemeijer (Buitenruimte) maakt die plannen vandaag bekend namens het College van de gemeente Den Haag.

 Bekijk artikel


Zomerschool Ouderen in de wijk

Zomerschool Ouderen in de wijk

21 jul 2021 -

Ouderen in de Wijk, een programma uitgevoerd door Bibliotheek Den Haag, verzorgt deze zomer in samenwerking met KOO zonnige workshops voor iedereen die mee wil doen. Tekenen, schilderen, fotograferen, schrijven, voor ieder wat wils in alle wijken van de stad. Meer informatie over de data en locaties van de workshops en over aanmelding is te vinden op www.bibliotheekdenhaag.nl/activiteiten/senioren.htmlBekijk artikel


Geef kinderen een mooie zomer met de Kinderbuurtvakantie

Geef kinderen een mooie zomer met de Kinderbuurtvakantie

07 jul 2021 -

De zomervakantie begint alweer bijna. Om alle Haagse kinderen een mooie zomervakantie te geven kunnen bewoners vanaf 1 juli 2021 subsidie aanvragen om deze zomer in hun eigen buurt of straat activiteiten te organiseren voor kinderen en jongeren tot 18 jaar.

 Bekijk artikel


Reactie SBOB op plannen Dreeshuis

Reactie SBOB op plannen Dreeshuis

07 jul 2021 -

1 juli 2021

De SBOB is gevraagd mee te denken over het proces rond de nieuwe invulling van het Dreeshuis. We hebben erop aangedrongen wijkbewoners hier vooraf bij te betrekken, met inspraak over een nieuwe invulling van het huis en aandacht voor de parkeerdruk. De gemeente en Vestia hebben besloten dit anders aan te pakken. De berichtgeving rond het Dreeshuis is te vinden op onze site.Bekijk artikel


Den Haag start met uitdelen van 1.000 bomen

Den Haag start met uitdelen van 1.000 bomen

30 jun 2021 -

Vanaf nu kunnen Hagenaars een aanvraag doen voor een gratis boom. De gemeente Den Haag wil de stad graag groener maken en meer bomen planten. “Bomen zijn zo belangrijk voor Den Haag. Ze maken onze stad mooi, dragen bij aan de biodiversiteit en tijdens de warme dagen ervaren we hoeveel verkoeling een boom biedt. En bomen brengen mensen samen. Daarom planten we zelf extra bomen en delen we 1.000 bomen uit aan bewoners. Zodat de Haagse voor- en achtertuinen, volkstuintjes of gezamenlijke buurttuinen nog groener kunnen worden,” aldus wethouder Buitenruimte Hilbert Bredemeijer.

 Bekijk artikel


Ontwikkelingen Dreeshuis

Ontwikkelingen Dreeshuis

23 jun 2021 -

Recent heeft het bestuur van Bewonersorganisatie Bomenbuurt (SBOB) een mail gestuurd naar de stadsdeeldirecteur Annette de Graaf over het participatie-overleg Dreeshuis.

En Annette de Graaf heeft een brief aan omwonenden van het Dreeshuis gestuurd met informatie over het proces van de nieuwe invulling van het voormalige zorghuis Willem Drees.

Lees hier beide documenten.Bekijk artikel


Feedback op een ontwerp voor groen fietsparkeren

Feedback op een ontwerp voor groen fietsparkeren

26 mei 2021 -

Vier studenten van de Haagse Hogeschool hebben de opdracht gekregen om de Bomenbuurt op een creatieve manier wat mooier te maken. Tijdens het vooronderzoek vielen twee dingen op. Veel straten kunnen wel wat groen gebruiken en de stoep staat vaak vol met fietsen. 

Zo zijn zij op het idee van een Parkeertuintje gekomen. 16 kleine moestuintjes en 4 afgesloten fietsstallingen op de plek van een parkeerplaats. De slogan van hun idee luidt dan ook ’20 mensen blij maken in plaats van 1'. Bekijk artikel


Meer Blad voor de stad

Meer Blad voor de stad

24 feb 2021 -

Op Het Haagse Groen is er aandacht voor het nieuwe bomenplan van de gemeente Den Haag. Bomen maken onze stad mooi, gezond en fijn om in te wonen. En dat wil de gemeente graag zo houden. Hoe ze dat doet, dat lees je in onderstaand artikel. 

https://www.hethaagsegroen.nl/groen+werk/1893539.aspx?t=Den-Haag-wil-meer-%e2%80%98blad-voor-de-stad%e2%80%99

 

Bron: www.hethaagsgroen.nl

 Bekijk artikel


Pagina 1 van 2  >  >>